News
Szkolenie „Produkt lokalny i tradycyjny” – identyfikacja i wprowadzenie na listę produktu tradycyjnego
27.06.2016
W dniu 17 lipca 2016 r. w Gminnej Bibliotece Publicznej w Przyłęku odbyło się szkolenie „Produkt lokalny i tradycyjny” – identyfikacja i wprowadzenie na listę produktu tradycyjnego. Szkolenie prowadził Pan Krzysztof Zaniewski z Urzędu Marszałakowskiego w Warszawie, podczas którego zostały zaprezentowane smaczne, zdrowe i wysokiej jakości różnego rodzaju produkty regionalne. Można była spróbować np. ogórków kiszonych z papryką chili produkowannych przez Przetwórnię Owoców i Warzyw „Krokus” – Czesław Caryk Sp. J z Pająkowa gmina Przyłęk, jak również Miodu Nawłociowego z Pasieki Murawscy z Woli Wacławowskiej powiat radomski. Pan Łukasz Murawski zaprezentował również prowidłową produkcję miodu pszczelego. Mówił, że „pasja do pszczół i pracy z nimi w mojej rodzinie jest pielęgnowana od kilku pokoleń”. Szkolenia z zaintersowaniem wysłuchali mieszkańcy Gminy Przyłęk.